placeholder image-wide

Asko Nummela - päätoimittaja, selvätuntija, auttaja

Kosmisen sielun tarina

Loimaalta kotoisin oleva Asko Nummela omaa tänä päivänä monta ammattinimikettä. Hän on päätoimittaja, selvätuntija ja auttaja. Mutta ennen muuta hän on myös TV kasvo: Tuttu mies TV:stä. Muutaman kerran kuukaudessa Asko Nummela ajaa nykyisestä kotikaupungistaan Forssasta Helsinkiin MTV3:n studiolle AstralTV:n aamulähetyksen juontajaksi.

Tähteläiset -lehti, kesä 2014
Teksti Numfidea
Kuvat Askon kuva-arkisto

Kukapa olisi uskonut, että neljästä sisarparvesta vanhimmasta kasvaisi elämänkokemuksen myötä monipuolinen ajattelija, parantaja, auttaja? Henkinen kasvu on kuitenkin aina siivittänyt Asko Nummelan elämää. Asko sanoo, että kun hän nyt katsoo elämänpolkuaan taaksepäin, hän voi löytää tiettyjä merkkipaaluja, jotka ovat opastaneet hänet aina hämmästyksen ja löytämisen polulle.
- Kun olin pieni poika, katselin usein taivaalle ja muistan miettineeni sitä, että luojalle on täytynyt tapahtua erehdys koska minä olen täällä, Asko sanoo.
- Ajattelin tuolloin lapsen tavoin, että kotini ei ole täällä maaplaneetalla vaan jossakin muualla. Ja minulla oli valtava koti-ikävä.

- Se oli lapsenomaista ajattelua, jonka olisin uskonut haihtuvan vuosien mittaan. Toisin kuitenkin kävi. Löysin itseni edelleenkin tutkimasta samoja asioita. Asko kertoo, että hänen lapsuudenkotinsa oli perussuomalainen perhe, jossa vanhemmat tekivät työtä kodin ja perheen eteen.
- Isä oli kova urheilemaan. Hän oli myös kova metsästämään ja kalastamaan. Luonto oli siis lähellä arkeamme. Äiti puolestaan oli paikallisen meijerin pääkirjanpitäjä. Isäni työskenteli samassa meijerissä juustomestarina, käännellen lähes satakiloisia juustoja puolelta toiselle.

Filosofi alusta alkaen

Nyt aikuisena Asko Nummela voi myöntää olevansa filosofi alusta alkaen. Hän siis edustaa sitä samaa ihmistyyppiä, johon Aristoteleksen, Platonin ja Sokrateksen ajatukset perustuvat. Kaikki kysyivät samoja kysymyksiä: Mitä ihminen on? Mistä ihminen on peräisin? Miksi ihminen on ja mihin ihmisen tulee pyrkiä? 
Asko muistaa lapsuudestaan, että varsinkin kuumeisena hän näki erilaisia astraalitason olentoja, joista hän kertoi myös äidilleen. Äidin mielestä ne olivat vain kuumehoureisen lapsen mielikuvituksen tuotetta. 
- Lapsuudessani koin joitakin ufokontakteja; matkustimme siniselle pallolle. Kerroin asiasta aamiaispöydässä vanhemmilleni, jotka eivät ehtineet puhua aiheesta sen enempää.

- Kerran kerroin vanhemmilleni, että olin nähnyt läheisellä heinäpellolla antennipäisiä miehiä. Samaan aikaan rintaani ilmestyi myös kengän kuvion muotoinen tumma jälki, joka oli kuin palovamma. Tuolloin vanhemmat ajattelivat, että poika olisi vietävä lääkärin vastaanotolle. Mutta asia jäi silleen – koska olin muutoin terveen tuntuinen, Asko naurahtaa.

Poskiontelotulehdus johdatti uudelle polulle

Ellei Asko olisi kärsinyt jatkuvista (kroonisesta) poskiontelotulehduksista, johon antibiootitkaan eivät tehonneet, hän ei olisi koskaan lähtenyt hakemaan apua muusta kuin lääketieteestä. Hän törmäsi meditaatiokurssiin, jonne hän ilmoittautui mukaan.

- Sain silloiselta naisystävältäni elämäni ensimmäisen energiahoidon, jossa hoidon aikana nenän rustot rusahtivat auki ja sieraimeni kerta kaikkiaan aukenivat.
- Sen jälkeen en ole enää poskiontelotulehdusta sairastanut ja mielenkiinto energiahoitoon ja luonnonenergiaan heräsi toden teolla, Asko Nummela kertoo.

Tuolloin elettiin 1990-lukua. Myös ufokontaktit jatkuivat. Asko kertoo, että kerran hän oli jälleen nähnyt ufon lentävän iltasella. Tällä kertaa ufo lensi auton yli. Hän oli tuolloin ajamassa Kyröstä Saloon. Hän muistaa sanoneensa ääneen, että kyllä tietää heidän olevan olemassa.
- Silloin olin yksinhuoltaja ja työ vaati kaiken aikani. Minulla ei ollut aikaa ufoasioiden käsittelyyn. Pelkkä pankkilainojen maksaminen vei kaiken energiani, Asko sanoo.

Poskiontelotulehduksen ja energiahoidon kautta tapahtunut paraneminen jätti kuitenkin mieheen jälkensä. Hän oli alkanut nähdä ympärillään enkeleitä ja havaitsemaan muutenkin asioista uudella tavalla. Pelkkä materia ei siis enää riittänyt.

- Vaikka olin mainosalalla ja hyvä työssäni, totesin kuitenkin, että pelkkä mainostyö ei ollut enää riittävää. Halusin tutkia maailmankaikkeutta enemmän. Olin siis jo ajautunut uudelle polulle, josta ei olisi paluuta, Asko Nummela sanoo tänään.
- Tuolloin aloin toteuttaa ns. ”kosmista suunnitelmaani”, joka oli tie, jonka suuntaa en voinut vielä 1990-luvun puolessa välissä mitenkään aavistaa.

”Tunnen itseni kosmiseksi sanansaattajaksi”

Asko Nummela

placeholder image-wide

Ihmisten auttaminen on tärkein tehtävä

Se, että omaa yliluonnollisia kykyjä on tärkeä taito kanssakulkijoiden opastamisessa. Tämä on Asko Nummelan tämän päivän motto. Nöyrä asenne, avoin mieli – ja jalat maassa ovat ehkä ne tärkeimmät ohjeet tällä alalla työskentelevälle.
- Haluan omalla panoksellani auttaa heitä, jotka tarvitsevat ja kaipaavat apua elämäänsä. Koen olevani myös ”herättäjä”. Olen ikään kuin välikappale ihmisen ja korkeamman tiedon välissä, Asko kuvailee asemaansa.

- Kohdatessani ihmisen luen hänestä nopeasti sen, miten voisin häntä auttaa.

Asko Nummela

- Tunnen itseni kosmiseksi sanansaattajaksi. Olen puhunut useasti radiossa kosmisesta elämästä ja siitä että maailmankaikkeudessa on hyviä olentoja, jotka haluavat auttaa meitä. Tästä syystä perustin Tähteläiset -lehden joulukuussa 2012. Idea tuli päähäni suihkussa ja sitä lähdettiin toteuttamaan saman tien. Vajaassa kuukaudessa ensimmäinen numero oli lyöty kasaan.
- Nyt ilmestyvä lehti on jo seitsemäs Tähteläiset lehti. Asko Nummelan mukaan Tähteläiset -lehden tarkoitus on jakaa tietoa muualta tulleille sieluille ja herättää heitä myös muistamaan alkuperäänsä.

Vaikeuksien kautta voittoon

Asko Nummelan mielestä maailma ei ole vielä valmis. Ja siksi myös Tähteläiset –lehteä tarvitaan. Päätoimittajaa harmittaa heikompiosaisten huono kohtelu.

- Uskon kuitenkin, että ihmiskunnassa mennään vähitellen vaikeuksien kautta voittoon. Näin tapahtuu myös kunkin omassa elämässä, Asko Nummela sanoo.
- Pohjimmiltani kuitenkin uskon siihen, että kaikki etenee täydellisesti. Hänen mukaansa nyt elettävä aikakausi on ”karman tasaamisen aika”. Ja tämän vuoksi Asko sanoo hyväksyvänsä kaiken sen minkä kuulee, näkee ja havaitsee.
- Hyväksyminen on eri asia kuin auttaminen. Vaikka tiettyjä asioita pitää hyväksyä, on mahdollista jakaa ihmisille myös keinoja ja välineitä ongelmista selviämiseen. Ja se on mielestäni meidän tärkein tehtävämme. Paitsi henkisen kehityksen asioista, Asko Nummela uskaltaa ottaa kantaa myös poliittisesti.
- Suomen kannattaisi irtautua Eu:sta ja aloittaa Irlannin tavoin oman rahan painaminen. Kun valtio tekee rahan itse eikä lainaa sitä pankeilta, silloin pääsemme huolehtimaan paremmin heikompiosaisista ja silloin tilanteesta tulee konkreettisempi – ja kansakunnasta vahvempi.
Askon mukaan ihmiskunta on kuitenkin edelleen kytköksissä ns. ”negatiivisiin voimiin”. Tämä heikentää ihmisten onnistumista, ellei muutosta myönteiseen suuntaan saada.

- Haastankin ihmiset mukaan muutostyöhön. Se on mitä suurimmassa määrin henkistä kasvua ja asioiden havaitsemista – hyvän havaitsemista omassa elinpiirissään ja sen ympärillä.
- Mitään pelättävää ei ole. Kuolemaa ei ole. Olet aina turvassa ja jos aika koittaa, jatkat vain matkaasi uudelle tasolle, Asko tilittää.

- Ehkä elämän tärkein oppi on se, että teemme aina välillä jotakin väärin, mutta voimme ottaa myös vastaan sen seurauksena saatavana olevan tiedon. Elämässä virheetkin on tehty opittaviksi. Meitä ei hylätä virheittemme takia. 

"Rakkaus on universumin kantavin voima”

Asko Nummela

placeholder image-wide

Auttamistyö on lahja

Asko Nummelan mukaan auttamistyö on lahja.
- Kun pystyn auttamaan toista henkilöä, saan siitä valtavasti mielihyvää joka kantaa paljon pitemmälle kuin mikään muu hyvän mielen tunne.
- On tärkeää myös saada myönteistä palautetta, jotta jaksaa jakaa energiaansa auttamistyöhön. Tällä hetkellä Asko Nummela on myös TV:stä tuttu. Mies työskentelee aamuisin muutamia kertoja kuukaudessa AstralTV:n juontajana.
- Uskon, että television kautta saatava tunnettuus on pelkästään hyvä asia. Koska olen paljon työskennellyt julkisuuden kanssa aiemminkin, uskon, että ajatus myönteisen julkisuuskuvan ylläpitämisestä tuottaa myös hedelmää.
Tulevaisuutensa Asko Nummela näkee varsin valoisana. Omat kokemukset ovat tuoneet myös tullessaan ajatuksen oman kirjan kirjoittamisesta.
- Minulla olisi paljon sanottavaa, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei vielä ole oikea aika. Tarvitaan lisää elämänkokemusta ja sitä kautta saatavaa tietoa, Asko sanoo.

Hän kuitenkin uskoo, että jo muutaman vuoden kuluttua aika voisi olla kypsä ajatuksien jakamiselle laajemminkin.
- Kirja olisi analyyttinen teos tämän aihealueen ympäriltä. Lisäksi se sisältäisi ihmisten tarinoita ja kokemuksia. Yrittäisin kirjani avulla sukeltaa pintaa syvemmälle, filosofisesti, rohkeasti, elämännälkäisesti, suoraviivaisesti ja rehellisesti, Asko Nummela kuvailee. 

Rakkaus on mystinen voima

Mihin sitten kaikki maailmankaikkeudessa perustuu?
Asko Nummela sanoo pohtineensa ajatusta rakkaus koko ikänsä.
- Olen koettanut ajatuksissani mennä rakkaudessa siihen pisteeseen, mitä se olisi puhtaimmillaan maan päällä. Olen pohtinut asioita korkeimman näkökulmasta ajatellen, yrittänyt asettautua siihen ajatukseen, mitä Jumala asiasta ajattelee ja miten hän mahtaa nähdä rakkauden. Mitä rakkaus on?
- Rakkaudessa kaikki on hyvää itselle kuin myös toisille. Rakkaudessa ei ole mitään negatiivista, ei niin mitään se on pelkkää positiivista energiaa.
- Jotkut pitävät mustasukkaisuutta rakkautena, mutta sekin perustuu menettämisen pelkoon. Mustasukkaisuus pohjautuu toisen omistamiseen ja hallitsemiseen eikä näin täytä rakkauden kriteerejä missään muodossa.
Asko Nummelan mukaan on olemassa monenlaista rakkautta, liimaa, sidettä, ihmisten välistä voimaa:
- Rakkautta on tietenkin monenlaista, on seksuaalista miehen ja naisen välistä, sukulaisuusrakkautta, isänmaanrakkautta, jne.
- Suurin rakkaudesta on ehkä juuri tuota universaalia rakkautta, jossa opitaan rakastamaan kaikkea mitä universumista löytyy. Rakkaus on siis universumin kantavin voima. Paitsi hyvyyttä ja hyvää, rakkaus voi olla myöskin pahaa.
- Rakastamalla pahuutta muutamme sen vähitellen rakkaudeksi. Jos vihaamme pahuutta, lisäämme sen voimaa, Asko Nummela kuvailee.  
- Rakkaus on voima joka muuttaa kaiken hyväksi.
Miten itse Asko Nummela määrittäisit rakkauden?
- Se olisi ehkä vaaleanpunainen kukka, keskellä yin/yang kuvio. Kukassa olisi vihreä rauhallinen reuna ja reunan ja kukan välissä olisi keltainen iloa kuvaava kaistale. Vartta kukassa ei olisi, sillä varsi eristäisi sen liiaksi toisista. Rakkaus on tarkoitettu jaettavaksi, ilona, valona, ystävällisinä neuvoina, onnellisuutena, välittämisenä sekä ilman muuta itsessään rakkautena.

Askon yhteystiedot
040-526 0713
www.numfidea.fi

tietoisuusvalmentaja full

Tähteläiset -lehti

Tutustu lehteen

Tähteläiset